Church Mission Statement:

We are here to glorify God, to serve one another and to impact our ethnic community and our American society by a faithful proclamation of the Gospel of Christ.

 

Iunie 26-30, Vacation Bible School 2017

 • VBS In perioada 26-30 Iunie in biserica noastra se va desfasura lucrarea anuala
  de VBS. Sa ne rugam pentru cercetarea si echiparea copiilor, pentru intelepciune
  si har in viata lucratorilor si invatatorilor de copii!

Duminica, 11 Iunie

 • ┬áThere will be a meeting for all VBS helpers on June 11 after morning church service.

 

YOUTH

2017 Summer Discipling Adventure
July 7-17, 2017

 • Youth is planning to serve in churches in Chicago and Cleveland.
  Places we plan to visit:
  – The Creation Museum
  – Ark Encounter: Life-size Noah’s Ark
  – Niagara Falls

Mesajul Pastorului

Oare stiu sa iubesc si daca nu sunt iubit ?

Tuturor oamenilor ne este familiara expresia ,,iubesc doar daca sunt iubit,, sau poate pentru tine care citesti aceste randuri, expresia de mai sus iti este straina pentru ca tu nu iubesti chiar daca esti iubit. Aceasta inseamna ca versetul din Matei 23:39 ,,sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” nu face parte din trairea ta. M-as bucura, ca fiecare dintre noi, sa ne dam silinta sa traim acest verset in fieare zi. Toti oamenii au nevoie sa fie iubiti si aceasta din cauza ca Dumnezeu a pus in noi aceasta dorinta. Nu este un lucru rau in a dori sa fii iubit, numai ca porunca este cu privire la cel de langa noi, la aproapele nostru. Cand a spus sa ne iubim aproapele ca si pe noi insine, Domnul a stiut ca vom fi implinitorii tuturor celorlalte porunci care reglementeaza relatia noastra cu semenii. Tot aceeasi dragoste vrea Dumnezeu sa o avem fata de aproapele nostru, pe care o avem fata de noi insine. Astfel nu va mai fi nevoie de nici o lege in viata noastra. Atunci nu il vom insela pe aproapele nostru, nu il vom fura, nu ii vom face nici un rau, ci il vom iubi asa cum Hristos ne iubeste pe noi.

La inceputul lucrarii mele, am avut in biserica un baiat tare neastamparat, de fiecare data cand era prezent, deranja ora tineretului sub toate formele. Am incercat sa-l mustru, sa-l pedepsesc, dar nu a avut nici un efect. Mai rau era. Ultima varianta (desi ar fi trebuit sa fie prima pe care trebuia s-o aplic) a fost sa-l acceept asa cum este si sa-l iubesc. De fapt el cerea dragoste si atentie, dorea sa fie iubit. Cand am inceput sa-i dau mai multa atentie si sa-i arat mai multa dragoste, s-a linistit si a inceput sa fie unul dintre cei mai cuminti din grupa. El cerea dragoste in felul in care stia. Asa sunt multi oameni, se comporta ciudat, dar de fapt ei cauta dragostea noastra, sub forma care in care stiu sa o ceara. Am intalnit oameni greu de iubit si cred ca si tu, care citesti aceste randuri, ai intalnit destui. Vreau sa spun, ca nu intamplator ii aduce Dumnezeu in viata noastra. Doar asa, putin cate putin, capatam puterea de a-i iubi, indiferent daca
primim dragoste sau nu in schimb. Daca am fi inconjurati numai de oameni care ne iubesc, nu am mai ajunge niciodata sa invatam sa iubim neconditionat, am deveni egoisti, doar am fi gata s-o primim si nu am darui dragostea. Cand ai dragoste in viata ta, nu numai ca vei implini cele 10 porunci, dar vei avea roada Duhului Sfant in tine. Cuvintul Domnului, in 1Corinteni 13:13 ne spune, ca cea mai mare roada este DRAGOSTEA. Lasa ca dragostea lui Dumnezeu sa umple viata ta, ca sa-ti poti iubi aproapele, asa cum te iubesti pe tine. Vreau sa spun ca Domnul te iubeste asa cum esti, deci alege sa-ti iubesti si tu aproapele, asa cum ne-a poruncit Domnul Isus. Cea mai buna hotarire pe care ai putea-o lua, ar fi sa-ti iubesti aproapele neconditionat, caci doar asa vei semana cu Domnul Isus. DRAGOSTEA NU VA PERI NICIODATA (1Corinteni 13 :8)
Pastor Ioan Brisc