Biblia nu este nici ne-ştiinţifică, nici a-ştiinţifică, nici ştiinţifică. Reprezintă o formă de cunoaştere a lumii, prin revelaţie, care nu desconsideră pe nimeni.
Prof. Dr. Octavian Baban

 

Sora Ligia Blandiana Gherghel

Nascuta la data de 19 Septembrie 1949. Plecata la Domnul in ziua de 18 Iulie 2017 – orele 11:35 PM
Ligia s-a nascut intr-o familie de credinciosi din orasul Bucuresti. Mama ei – Eugenia, era una din fetele fr. Pastor Manolescu din Bucuresti, iar tatal ei – Mircea, era baiatul fr pastor Vasile Rascol din tinuturile Bucovinei.
Ligia a fost primul copil al familiei Mircea si Eugenia Rascol. Dupa Ligia, familia a mai avut 6 copii: Sorin, Carmen, Rodica, Gena, Cristi si Marius. Carmen a plecat la Domnul acum doi ani, la varsta de 62 de ani.
Copilaria si anii tineretii, Ligia i-a petrecut in orasul Bucuresti, primind in familie o educatie crestina stricta. Tot acolo a terminat si studiile Academiei de Stiinte Economice, obtinand licenta de Economist in domeniul Financiar si Contabilitate.

 

Sora Hortensia Popovici

Sora Hortensia Popovici s-a născut în 8 Aprilie 1925 la Salonta, județul Bihor, în familia Gheorghe și Floare Cristea. În familia Cristea au fost cinci copii: Anișoara, Ghiță, Ionel, Traian, și Hortensia, cunoscută ca Tenzi. Școala elementară a făcut-o în Salonta. Când s-a făcut cedarea Ardealului în 1940, părinții ei s-au refugiat în Arad, împreună cu familia Nuțu Popovici.
În Arad sau făcut membrii la biserica baptistă Arad-Pârneava. Liceul l-a făcut la Ghiba Birta în Arad. Convertindu-se Tenzi a fost botezată de Alexa Popovici, păstorul bisericii pe acea vreme.