“Mâine anul se-noieşte…”

 

Salutul Nostru

Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul; El este Ajutorul şi Scutul nostru.
Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt.
Psalm 33:20-21

 

Un An Nou…

La trecerea dintre ani, în cultura contemporană numită Revelion, românii folosesc urarea tradițională Plugușorul. Această urare agrară care reflectă specificul neamului românesc, îndeamnă frații români la hărnicie și prosperitate în anul nou.

Pentru bunul creștin Anul Nou poate fi un moment de reflecție, o oportunitate de a renunța la amintirile anului vechi, şi de a permite Anului Nou să ne aducă aminte de tot ce avem nou în Hristos Isus.

Atunci când folosim Anul Nou ca pe un timp pentru a reflecta asupra înnoirii pe care El o aduce, ne dăm seama că noul an aduce noi ocazii de a trăi această viață nouă în El.

 

Desigur,

… circumstanțele noastre s-ar putea să nu se schimbe, dar perspectiva noastră față de viață se poate schimba pe măsură ce vedem prin ochi înnoiți. – Pentru ca avem credință.

… situația în lume ar părea să se înrăutățească, dar cum reacționăm noi față de ea se poate schimba pe măsură ce înțelegem lucrurile cu o minte înnoită. – Pentru ca avem speranță.

… oamenii din jurul nostru s-ar putea să nu se schimbe, dar atitudinea noastră față de ei se poate schimba pe măsură ce răspundem cu o inimă înnoită. – Pentru ca avem dragoste.

 

Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos, dar atunci, vom vedea față în față. Acum, cunosc în parte, dar atunci, voi cunoaște deplin, așa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

1 Corinteni 13:12-13

 

Billy Graham: 99 de ani

Evanghelistul Billy Graham a ajuns pe 7 noiembrie la venerabila vârstă de 99 de ani. El este cunoscut în primul rând ca evanghelistul care a predicat mai bine de trei sferturi din viață Evanghelia în țări care nu manifestă opoziție față de creștinism dar și în regimuri totalitare în care creștinismul nu se bucură de libertate de expresie. Printre țările vizitate s-a numărat și România comunistă când evanghelistul de confesiune baptistă a întâlnit oficialitățile locale ale vremii și a predicat în lăcașe de cult ale diferitelor confesiuni religioase în fața unor mulțimi impresionante.

Se estimează că a predicat evanghelia în fața a peste 215 milioane de persoane în 185 de țări și teritorii. În fața oamenilor care au încercat să îl definească drept unul dintre cei mai mari predicatori el afirma: “Eu nu sunt un mare predicator și nu sunt chemat să fiu un mare predicator. Eu sunt un predicator obișnuit care transmite Evanghelia în cel mai bun mod pe care îl cunosc.”

El s-a întors la Dumnezeu în anul1934, iar cincisprezece ani mai târziu, în 1949 se afla în fața mulțimilor din Los Angeles predicând Evanghelia. Se estimează că cea mai mare mulțime pe care a reușit să o adune este cea din Seul în anul 1973 când circa 3 milioane de persoane s-au strâns pentru a ascultat mesajele sale evanghelistice

Billy Graham a scris numeroase cărți care au fost traduse în limba română. Dintre ele, cartea care a primit premiul pentru cea mai bună carte a anului, Nearing Home, a fost tradusă în limba română sub titlul Aproape de casă.